Légy: blog

Szeretettel köszöntelek a FIGYELŐ közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 73 db
  • Videók - 26 db
  • Blogbejegyzések - 26 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 27 db

Üdvözlettel,

FIGYELŐ vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FIGYELŐ közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 73 db
  • Videók - 26 db
  • Blogbejegyzések - 26 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 27 db

Üdvözlettel,

FIGYELŐ vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FIGYELŐ közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 73 db
  • Videók - 26 db
  • Blogbejegyzések - 26 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 27 db

Üdvözlettel,

FIGYELŐ vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FIGYELŐ közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 73 db
  • Videók - 26 db
  • Blogbejegyzések - 26 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 27 db

Üdvözlettel,

FIGYELŐ vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Nemtudomka klub hírei

A torinói lepel egy olyan ember képét hordozó vászon, akit valószínûleg a keresztre feszítéshez egyezõ módon kínoztak meg. A leletet a torinói Szent János-katedrálisban õrzik.

A lepel heves viták tárgya tudósok, hívõk, történészek és írók, de legelsõsorban szindonológusok körében. Sokak szerint a textília akkor szinezõdhetett el, amikor Jézus feltámadt a sírjából. A kétkedõk szerint ez az elmélet egy középkori hiedelem, ami egy meg nem értett folyamatot próbált magyarázni.

Tovább 

130 éve született Budapesten Houdini, a világ legnagyobb szabadulómûvésze

http://www.loc.gov
Weisz Erik,
akit a világ Houdiniként ismert meg
Minden idõk talán legnagyobb bûvésze, Harry Houdini 1874. március 24-én született Budapesten, Weisz Erik néven, egy rabbi fiaként. Apja kivándorolt az Egyesült Államokba, és Appletonban telepedett le.

Erik Weisz egészen fiatalon, cirkuszi trapézmutatványokkal kezdte artista-pályafutását, majd 1882-es New Yorkba költözésük után show-mûsorokban lépett fel - mérsékelt sikerrel.

Tovább 

 

Arabul Aríhá, héberül Yeriho, latinul Hiericus: város az Izrael által megszállt Ciszjordánia területén, a Holt-tenger északi elõterében, a Jordán völgyében, a folyótól 8 km-re nyugatra, Jeruzsálemtõl 35 km-re észak-keletre. A 250 m-rel a tengerszint alatt elhelyezkedõ Jerikó a Föld legmélyebben fekvõ lakott települése. A világ legrégebbi városaként tartják számon az õsi kereskedelmi és karavánutak mentén a Jordán gázlójánál létrejött települést.

A város története [szerkesztés]

Jerikó a közel-keleti neolitikum egyik legfontosabb lelõhelye (Tell-esz-Szultán).

Tovább 

A hipnotizálás komoly dolog, melyet csak orvosok vagy hipnotizõrök végeznek. Nem játék, és nem is cél nélküli, leginkább lelki vagy akár testi betegségek gyógyítására használják. Vajon hogyan idézhetõ elõ, és mi hasznát vehetjük annak, ha ilyen tudatállapotba segítenek bennünket?

Régebben még színpadi mutatványként is népszerû volt a hipnotizálás, mára azonban ez változott, hiszen törvény korlátozza azt, hogy csupán mások szórakoztatására, mutatványként beleszõjék egy mûsorba.

Tovább 

A vaj emlõs állatok tejébõl készült, emberi táplálkozásra szolgáló zsiradék. Tejszínbõl vagy tejfölbõl készítik, ami eredetileg az aludttej készítésekor gyûlik össze annak felszínén. A vajkészítés eljárása során köpüléssel választják el a tejzsírt az úgynevezett írótól. A vaj szobahõmérsékleten szilárd, de nagyon puha, csontfehér anyag.

Elõállítása [szerkesztés]

Vajat köpülõ nõ képe egy 1499-es párizsi kalendárium metszetén
Vajat köpülõ nõ képe egy 1499-es párizsi kalendárium metszetén

Magyarországon és Európa jelentõs részén általában tehéntejbõl állítják elõ.

Tovább 

A sajt savanyított és felfõzött tejbõl készül préseléssel, vagy anélkül. Általában baktériumtenyészettel beoltják, gyakran fûszerezik és érlelik. Az ókortól kezdve világszerte ismert és kedvelt, egészséges tejtermék.

Elõállítás [szerkesztés]

Az elegytejet lefölözik, majd hõkezeléssel és mikroszûréses technológiával a sajtgyártás számára ideális állagúvá teszik, ezt nevezzük üsttejnek.

  • Az üsttej legfontosabb kezelései:
    • Az üsttej zsírtartalmának beállítása, és a tej festése.

Tovább 

A régészek felfedezték, hogy már i. e. 6000-ben a tehén és kecsketejbõl készült sajtot magas korsókban tárolták. Az i. e. 2000-es egyiptomi sírfalfestmények, már ábrázolták a vajat és a sajtot, a képeken a tejet bõrzsákokban, lelógatták rudakról, és világosan látszott egy fejlett tudás a tejtermelésrõl és a mezõgazdaságról.

Valószínûleg a Közép-Ázsia nomád törzsei találták ki azt, hogy az állati bõrt felhasználták oly módon, hogy állatok hátán szállították a tejet vándorlásaik során (tömlõ).

Tovább 

A vaj az egyik legrégebben ismert tejtermékünk, mely a tej zsírját tartalmazza. Régi szakácskönyvekben mint sokoldalúan felhasználható, a jólétet jelképezõ nyersanyagot említik. Az utóbbi 20-30 évben azonban megítélése nem volt kedvezõ, felelõssé tették a vér koleszterinszintjének emelkedéséért, és ezért gyakran számûzték még az egészséges emberek étrendjébõl is, mint nemkívánatos élelmiszert. Ennek köszönhetõen a vajfogyasztás Magyarországon (3 kg/fõ/év) nem éri el az európai átlagot, pedig természetes volta, élvezeti értéke, és értékes összetevõi miatt mértékkel fogyasztva javasolható, és étrendünket színesíti.

Tovább 

A tej önmagában is nagyon ízletes ital. Biológiai szempontból is a legértékesebb italok közé tartozik, mert tartalmazza az emberi szervezet számára legszükségesebb, legértékesebb fehérjéket, továbbá az ugyancsak fontos meszet (kalcium) és számos vitamint. A tej alacsony ára elérhetõvé teszi, hogy általánosan fogyasszák és italok készítéséhez használják.
1 liter tej tápértéke 620 kalória. Átlagos összetétele: 87,9% víz és 12,1% szárazanyag.

Tovább 

Az általunk használt számrendszer a tízes számrendszer. Itt a szám értékét a számjegy alakja és helye határozza meg, ezért ezt helyértékes számrendszernek nevezzük. Nem minden számrendszer helyértékes, például a római számrendszer sem, hiszen itt a szám értéke nem függ a számon belül elfoglalt helyétõl:

1996 = MCMXCVI

A következõkben többfajta számrendszerrel fogunk dolgozni. Az egyértelmûség kedvéért a szám mellé írt alsó index-szel fogjuk jelezni, hogy a szám melyik számrendszerhez tartozik.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu